AVN

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

07/08/2004 | 00:38 | מאת: איציק

בבדיקת מיפוי עצמות בממצאים נרשם הדגשה בריכוז באזור ראש הירך הקרוב לאזור האצטבולום אין לשלול אוסקולר נקרוזיס חלקי של ראש הירך . סיכום בדיקת MRI -חשד לקו שבר טרביקולרי עם בצקת לישדית באספקט הלטרלי של ראש וצוואר הפמור הימני. הומלץ טיפול בתא לחץ. 1.לפי דעתך מכיוון שהדבר לא ניגרם מחבלה מהם הגורמים לבעיה(בן 47 לאחר אטם)? 2.לאיזה רופאים (התמחוית)עלי לפנות? 3.האם יש סכנות בתא לחץ? 4. האם ישנה אפשרות למנוע את הבעיה לגפים אחרות? 5.תודה מראש.

שלום לאיציק, 1. הסיבות ל - AVN - אווסקולר נקרוזיס הינן רבות. במקרים רבים גם אינן ידועות (אידיופטיות). אכן, אפשרות גורם תסחיפי חסימתי בכלי דם קטנים עלול להיות סיבה. 2. פתולוגיה זו נמצאת בתחום התמחות האורטופדיה. כאשר הנזק הפתולוגי תחום עדיין בתוך לשד העצם כפי שניראה ב - MRI ומרקם העצם שמור, הטיפול בעזרת תא לחץ אפקטיבי ביותר ועשוי להביא לריפוי מלא (לפי ניסיונינו בכ - 95% מהמקרים). יש חשיבות רבה למניעת דריכה על הרגל הפגועה, כלומר שימוש בקביים להליכה !! 3. השימוש בתא לחץ הוא בטוח מאוד. 4. תלוי בסיבה לפתולוגיה, לא תמיד הטיפול בנזק למפרק אחד עשויה למנוע התפתחות מאוחרת יותר במפרק שני. לפרטים נוספים אתה מוזמן להתקשר - 048377851 או 048377812

07/08/2004 | 10:30 | מאת: איציק

קיבלתי את התשובה תודה

18/02/2005 | 21:39 | מאת: גולן

בבדיקת מיפוי עצמות נסקרו פרקי הברכיים. "ריכוז מודגש באזור קונדילרי פמורלי לטרלי (בעיקר אחורי ) ברך ימין. יכול להתאים למצב אחרי טראומה. אין לשלול אוסקולר נקרוזיס חלקי אזור קונדילרי פמורלי לטרלי ברך ימין . הדגשה בריכוז בפטלה ברך שמאל . יכול להתאים לתהליך דלקתי. הומלץ לחמם את הבירכיים במשחות .. והשאלה שלי וזהו??? כואב לי , יש ממצאים .. וכל מה שצריך - משחות?!..

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)