פחמן חד-חמצני

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

12/05/2002 | 13:45 | מאת: סווטה

שלום! שמי סווטה וברצוני לשאול אותך מספר שאלות על השפעת הפחמן החד-חמצני על מערכת הנשימה: 1. תאר בפירוט כיצד משפיע הפחמן החד-חמצני על מערכת הנשימה? 2. מהם התסמינים המופיעים לפני התפשטות הזיהום (מפחמן חד-חמצני )בכל הגוף? 3. כיצד ניתן למנוע את התפשטות הפחמן החד חמצני במערכת הנשימה? 4. אילו השפעות יש לזיהום על מערכת הנשימה? 5. דרג את מידת הסכנה של הפחמן החד-חמצני על מערכת הנשימה ( כשכמות ה-CO סבירה) 1-10. תודה!

26/05/2002 | 21:43 | מאת: סתם אחד

זה מה שאני יודע הזיקה של פחמן חד חמצי להמגלובין חזקה יותר מאשר הזיקה של חמצן לכן CO נקשר להמגולבין "במקום" החמצן התוצרה היא חנק פנימי,מכיון שלא מגיע לרקמות החמצן הדרוש התסמינים,אני משער שסחרורחת ועיפות,טשטוש ראייה...זה הדברים הגיוניים שיקרו במקרה כזה

27/05/2002 | 10:41 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לך סווטה, להשיב לך על כל שאלותיך בפירוט לא יהיה כאן מספיק מקום,וכדאי לפנות לספרות. אנסה בקצרה לענות על העיקר. CO שהוא גז ללא ריח ללא צבע הנוצר מבעירה בלתי שלמה של פחמימנים, מפריע לחימצון הרקמות במספר מנגנונים. הוא מתחרה בחמצן על אתרי הקשירה של ההמוגלובין שבכדוריות האדומות (זיקתו היא פי 200 יותר משל החמצן) ויוצר תרכובת הנקראת קרבוקסיהמוגלובין שאינה קושרת חמצן ולכן ההמוגלובין לא יכול להעביר חמצן לרקמות. בנוסף CO המומס בפלסמה עובר בדיפוזיה לתאים וגורם לשיתוק מערכת החמצון התוך תאית. יש האומרים שזה מנגנון ההרעלה העיקרי. סמני ההרעלה העיקריים הם סימני חוסר חמצן ויכולים להיות החל מטישטוש ראיה, סחרחורות, קשיי נשימה,חולשת שרירים,כאבי ראש ובסופו של דבר איבוד הכרה והפסקת נשימה. הטיפול העיקרי הוא מתן נשימת 100% חמצן כמה שיותר מהר וברוב המקרים חייבים טיפול גם בחמצן בתא לחץ. ככול שהטיפול יינתן מהר יותר כך סיכויי ההחלמה המלאה גדולים יותר.

12/06/2002 | 14:44 | מאת: גדעון

חיפשתי בגוגל מידע על פחמן חד חמצני ומצאתי הודעה בפורום וגיליתי שהיא שלך!. אז, אם את עדיין מחפשת מידע תיכנסי לאתר של המשרד לאיכות הסביבה, אני מצאתי שם הרבה חומר. נ.ב.: תיכנסי לאתר שהכנתי לחוג סנפלינג: www.snepling.co.il/index1.html *****מומלץ

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)