טיפול במחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

12/08/2002 | 04:08 | מאת: מורן

לרופא שלום, בעבר הלא רחוק סיפר לי ידיד שחולה במחלת קרוהן שהוא טופל בתא לחץ וזה העביר לו את ההתלקחות. בתור חולת קרוהן הסובלת מהתלקחות במשך זמן די ממושך, ברצוני לשמוע עוד פרטים על הטיפול. כמה זמן הוא נמשך? למי הוא מיועד בדיוק?(האם מתאים לכל חולה) ומהם אחוזי ההצלחה בהשגת רמיסיה? תודה מראש, מורן

12/08/2002 | 15:14 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום למורן, אכן, במצבים מסוימים במחלת קרוהן כאשר ישנן פיסטולות עם פצע חיצוני, ניתן בטיפול משולב עם תא לחץ להגיע יחסית מהיר לריפוי הפיסטולות. הטיפולים הם יום יומיים ומספר הטיפולים תלוי בתגובה ובגודל הנגע. בדרך כלל מדובר על כ - 20 או 30 טיפולים, ולעיתים יותר. אין הטיפול בתא לחץ ניתן כטיפול מונע אלא רק לזירוז ריפוי הפצעים, אין מספיק ידע לגבי יעילותו במניעת התפרצות המחלה. ממליץ שתפני לרופא המומחה המטפל בך בשאלה האם טיפול משולב עם תא לחץ יכול להיות לך לעזר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)