טיפול בנפגעי מוח

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

10/08/2002 | 14:24 | מאת: חוה ביסטרי

בתי, הילה, קיבלה דום לב בחודש אפריל. כתוצאה מזה לא הגיע חמצן למוח וכעת היא שוכבת עם נזק אדיר במוח בבי"ח "רעות" ביד אליהו, תל אביב. האם ישנם טיפולים (אפילו במסגרת נסיונית) בעולם שיכולים לעזור לה ולנו. האם ישנם טיפולים שיכולים להפרות תאי מוח פגועים או לעורר תאים רדומים? אודה לכל מי שיש לו מידע בנושא ויהיה מוכן להשיב.

11/08/2002 | 13:05 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לך חוה, שאלתך עוסקת בנושא רגיש ומורכב מאוד הנמצא בשלבי מחקר במקומות שונים בעולם ואף בארץ ועדיין הדעות חלוקות מאוד בין אנשי המקצוע באשר לחלקו ויעילותו של הטיפול בתא הלחץ בנזקי מוח שונים, בעיקר על רקע של חוסר חמצן. בינתיים רוב העבודות מראות על יעילות טיפולית במידה והטיפול נעשה בסמוך מאוד לזמן האירוע - עד כ 4 - 3 שעות. לגבי המקרים הכרוניים הדעות מאוד חלוקות. היום בעזרת אמצעיי הדמיה ממוחשבים מיוחדים ניתן להעריך את מידת הנזק המוחי ולבדוק במקרים מסויימים האם טיפול בתא לחץ עשוי להיות לעזר. אנא התקשרי אלינו וארחיב את תשובתי לשאלתך לגבי בתך.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)