menier's

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

13/04/2004 | 11:34 | מאת: טייב יהושע

רופא קבע שהנני סובל ממחלה בשם זה menier's אינני יודע מה המשמעות למה המחלה הזו משפיעה עלי ככה, מה אפשר לעשות. אני סובל מאוטם פיתאומי באוזן ימין ופתאום מאבד שיווי משקל למשך שעתיים ויותר לפעמים פחות. לעתים זה נעלם למס' ימים ופתאום זה חוזר זה לפעמים בה פעמיים שלוש ביום. ולפעמים סחרחורת קלה. אני גם סובל מהפסקה פתאומית בשמיעה באוזן ימין כ - 70% ובאוזן שמאל כ - 30%. אני מבקש אינפורמציה תודה מראש שוקי

שלום ליהושע, מחלת Menier פוגעת באוזן הפנימית ומאופיינת בהתקפי סחרחורות ואיבוד שיווי משקל, ירידה בשמיעה, טינטון ועוד. הפתולוגיה העיקרית נובעת מהפרעות שונות הקשורות בנוזל הנמצא בתוך האוזן הפנימית ונקרא אנדולימפה. לא הוכחה יעילות טיפולית חד משמעית בתא לחץ בהפרעות אלה על רקע מחלה זו שאינן נובעות כניראה מבעיה איסכמית. אתה צריך לפנות לרופא אף אוזן גרון מומחה לבדיקות מקיפות ולטיפול.

14/04/2004 | 22:05 | מאת: טייב יהושע

הייתי בבדיקה אצל דר' אלחנן גרינברג בקופת חולים לין והוא הבחין על סמך כל הנתונים שהבעיה היא זו. ביצעתי בדיקת mri שלילי. ביצעתי בדיקת eng שלילי. ההתקפים הינם כמעט יום יומיים, עם אי שיווי משקל סחרחורות, והקאות שכולל לפעמים נפילה של דברים מהיד. כמו כן פעם איבדתי את ההכרה. בתודה מראש על התשובה לדברים שציינתי שוקי

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)