תא הלחץ באילת

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

10/02/2004 | 01:17 | מאת: =(^-_-^)=

מדוע סגרו את תא הלחץ באילת? מה ניתן לעשות במקרה של תאונת צלילה? ידוע לי שצריך לתת חמצן או נייטרוקס (תלוי מה בנמצא),אך אין תחליף לתא לחץ. אשמח לקבל תשובה.

שלום לשואל, עד כמה שידוע לי תא הלחץ הנמצא בבית החולים יוספטל באילת מתפקד ובכוננות מתמדת ואמור לקלוט נפגעי תאונות צלילה. מרכזי הצוללים באילת חייבים לדעת זאת כי ברוב המקרים אכן אין תחליף לטיפול בתא לחץ במיוחד שמדובר בתאונות צלילה! מהירות מתן הטיפול בתא הוא מרכיב חשוב בהצלחת הטיפול כך שאין להעלות על הדעת אפשרות סגירתו של התא באילת . מתן נשימת 100% חמצן כמה שיותר מהר בשטח הוא אכן טיפול יעיל ומשמעותי ביותר בעת העברת הנפגע לטיפול בתא הלחץ אבל אינו מהווה תחליף לטיפול בתא .

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)