AVN

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

29/09/2003 | 21:16 | מאת: קרן

ד"ר שלום רב ! מזה כשש שנים אני סובלת מ AVN (אספקת דם לקויה לעצם ובעקבותיה נקרוזיס של העצם) בשורש כף יד ימין. כרגע אני מועמדת לניתוח אולם אין באפשרותי לבצעו מאחר ואני נמצאת בחודש השישי להריוני. שאלתי היא האם טיפול בתא לחץ יוכל לסייע לי ולו באופן חלקי להפחתת הכאבים העזים וכן האם ניתן לבצע את הטיפול במהלך הריון. בתודה מראש וברכת שנה טובה קרן.

שלום לקרן, 1. אכן AVN על רקע אידיופטי ( בלתי ידוע ) המוכח ב MRI בדרגת נזק של I או II , מגיב היטב לטיפול בנשימת 100% חמצן בתא לחץ וניסיונינו בטיפולים במקרי AVN של ראש עצם הירך מגיע במקרים אלה ל 95% ריפוי מלא. 2. לגבי AVN בשורש כף היד אין מספיק ניסיון, צריך לדעת סיבה, באיזו עצם מעצמות שורש כף היד מדובר, האם יש כבר שינויים גרמיים, ועוד שאלות שהאורטופד המטפל בוודאי יהא בקי בנושא האם יש מקום לשקול טיפול בתא לפני צורך בניתוח. 3. באשר להיותך בהריון והטיפול בתא לחץ. כאן הדיעות חלוקות, הדיעה הרווחת היא שאם אין צורך ממשי ומוחלט להתחלת טיפולים בתא, עדיף לדחותם עד לסיום ההריון. זאת למרות העובדה שאין כל עדות חד משמעית מוכחת לנזק כלשהוא גם לטווח ארוך, לעובר או לאם כתוצאה מטיפולים בתא לחץ בפרופילי הטיפולים המקובלים היום. ליתר פרטים את מוזמנת להתקשר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)