אחוזת ברק

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

27/09/2016 | 22:42 | מאת: ליאור ברקאי

בקשתי מופנה באיכרה לדר' יהודה מלמד עלה בפורום שאני חבר בו כצולל וויכוח לגבי צלילות בפרופיל צלילה הפוח ויש הרבה "מומחים" מטעם אצמם שאומרים מלאה דברים סותרים. אז אני מבקש ממך ואו בנוסף ממוחה אחר בתחום לתת הסבר דעה ואפשר גם קצר על הנוסה ולישר לכולם קו בנוסע. תודה רבה ומצפה לתשובתך נ.ב. הדברים שיפורסמו על ידי יהיו מועתקים במלוהם אם קרדיט וקישור למקור. נ.נ.ב. עכשיו גם הנוסעה מעניין אותי אישית

שלום לך ליאור, איני מכיר את הפורום עליו אתה מסתמך ואת מומחיו. אם מדובר על צלילה ראשונה עמוקה ולאחריה רדודה או ההיפך, יש לשקול כל מקרה לגופו מבחינת עומק מקסימלי וזמן תחתית. בעקרון תמיד לזכור שאחרי צלילה ראשונה עם פרופיל עומק וזמן תחתית מתאים יש ותיווצרנה בועיות שקטות העלולות לעבור את הפילטרציה הריאתית בעת העמקה בצלילה השנייה ובזמן העלייה להוות סכנה לתסחיף.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)