אוזן הפוכה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

02/09/2016 | 07:27 | מאת: קורל

היי, אני בקורס צלילה כוכב ראשון ויום לפני סיומו נסתמו לי האזניים. לאחר בעיןת אזניים בעת העלייה מהצלילה. נאמר חי שזה יכול להיות מקרה של אוזן הפוכה. יום למחרת זה עדיין חא עבר. מה הטיפול בעניין ? מה הסיכוי שיהיה אפשר להשלים את הכוכב הראשון השבוע? תודה רבה!

שלום לך קורל, מצטער אך לא אוכל להשיב ספציפית לך מבלי בדיקה ותחקור מדויק יותר. במידה ועדין האוזן כואבת ממליץ לא להמשיך בקורס ולפנות לרופא לבדיקת מצב עור התוף. במקרים מסוימים הפרשת ריר בחללי האף תוך כדי הצלילה גורם להפרעה בהשוואת לחצים בעליה מהצלילה ולתופעת ה"אוזן ההפוכה". ניתן להשתמש בטיפות אף ליבוש הריריות לפתיחת המעברים לאפשר אוורור האוזן התיכונה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)