לחצים בראש בזמן צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

05/06/2016 | 13:44 | מאת: עמית

שלום ד"ר מלמד, אני צולל מזה שלוש שנים, ובצלילות האחרונות שלי (שהיו בהפרשים של מס' חודשים בין אחת לשניה) התחילו לי לחצים עצומים באזור המצח. אז זה היה עוד סביל והצלחתי להמשיך ולסיים את הצלילה (אבל לא להמשיך לצלול באותו יום). אתמול זה הגיע לשיא - וכבר בעומק של 3 מטר התחילו הלחצים, ממש הרגשה שעוד רגע מוחי הולך להתפוצץ! לאחר היציאה מהמים המשיכו כאבי הראש ועברו מס' שעות אחר כך. מיותר לציין שלא המשכתי לצלול לאחר מכן. אין זו בעיה של "פמפום" כי כן הצלחתי והרגשתי שאני מצליח להשוות לחצים. בנוסף לא הייתי מצונן והאף לא היה סתום. ברשותי 20 צלילות ולא נתקלתי בכאבים אלו עד הצלילות האחרונות, ששוב היו בהפרש של מס' חודשים בין אחת לשניה. מה יכולה להיות הבעיה? לתשובתך אודה, עמית.

שלום לך עמית, תיאור קלסי ולא שכיח של אי שוויון לחצים בסינוס הפרונטאלי בקדמת המצח. הכאבים היו נעלמים די מהר עם היית משתמש בטיפות אף מיד עם היציאה מהמים. ממליץ במקרים כאלה להשתמש באוטרווין ג'ל אותו ניתן להחדיר עמוק לאף והוא מיבש את הריריות ופותח את החרירים לסינוס הפרונטאלי. אם הבעיה ממשיכה בצלילה פנה לבדיקה אצל א.א.ג מומחה ולאחר צילום רנטגן של הסינוס יוכל לעשות אבחנה ולטפל במידת הצורך.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)