שלום ד"ר יהודה מלמד, מהי בדיקת PFO?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

30/05/2016 | 16:18 | מאת: אלי

שלום ד"ר יהודה מלמד, אשמח אם תוכל לפרט על בדיקת PFO.מהן הסכנות ותופעות הלואי?

30/05/2016 | 16:18 | מאת: אלי

תודה רבה (-:

שלום לך אלי, PFO - Patency of Foramen Ovale הוא שאנט במחיצה בין העלייה הימנית לעליה השמאלית של הלב. בכ 25% של האוכלוסייה קיים שאנט כזה שהוא פיסיולוגי אסימפטומטי והעובדה שבצד השמאלי הלחץ יותר גדול מהצד הימני גורם לכך שברוב המקרים שאנט זה אינו מהווה בעיה גם בצלילה. במקרים די נדירים ובמידה והשאנט גדול, יש יתר חשיפה לבעיית דקומפרסייה. הבדיקה נעשית על ידי אפקט דופלר באולטרסאונד בשיטה מיוחדת במכוני לב.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)