כאבים באוזנים לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

05/05/2016 | 15:42 | מאת: Eran Cohen

שלום, אני ואישתי נמצאים כרגע בפיליפינים. במהלך צלילה התחיל כאב חד באוזן שמאל(בעומק של 17 מטר והצלילה הייתה לעומק של 30מטר) , אישתי עלתה כמה מטרים והצליחה לאזן לחצים והמשיכה להעמיק ללא כאב, במהלך הצלילה היא חשה אי נוחות קלה כאשר בועות אויר היו ליד האוזן,  כאשר התחלנו לעלות לפני המים היא הרגישה כאב באוזן שמאל והיא העמיקה בכמה מטרים עד שהכאב עבר והיא המשיכה לעלות בקצב איטי.  כאשר היא הגיעה לפני המים היא חשה כאב קל  באוזן שמאל ועם הזמן הכאב גדל ומקרין על לחי, לסת(שינים), מצח וגרון בחצי השמאלי של הראש. איך מומלץ לטפל? יש איתנו טיפות אוזניים ואף (מי מלח וסטרונאז)

שלום לך ערן, הכאב באזור אוזן שמאל שאתה מתאר ואזור ההקרנה שלו, אופייני לבעיית אוורור האוזן התיכונה בעת שינויי הלחצים בצלילה. ממליץ להשתמש בטיפות אף! ליבוש הריריות, עובדה שתקל על פתיחת המעבר מחלל הפה לאוזן התיכונה משמאל וניקוז האוזן התיכונה, כעבור זמן מה הכאבים יחלפו. ניתן להשתמש בכדורי סינופד עם יש, שנים ביום יספיקו. כמובן אין להמשיך בצלילות.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)