אישור רישיון צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

05/03/2016 | 18:34 | מאת: דור גליקליך

אני מעוניין לעשות רישיון צלילה וקיים אצלי גידול ציסטה על שם רטקה בקוטר של סנטימטר וחצי בראש (בין המרכז ההורמונלי עצבי הראייה וגזע המוח ). אין לי שום בעיה פיזיולוגית אחרת ואני עוסק בתחומי רבים של ספורט, האם יש מניעה לרישיון צלילה?

שלום לך דור, מקרים כגון אלה חייבים להיבדק, כל מקרה לגופו. הציסטה אמנם שפירה אך היא בגודל יותר מ 10 מ"מ. יתכן ואתה אמנם כשיר לכל סוגי הספורט העל מימיים אך לגבי פעילות תת מימית הגישה מחמירה יותר. ממליץ שנוירולוג שהוא גם רופא צלילה יבדוק אותך ויבחן את ה MRI וייתן את חוות דעתו. אני ממליץ על פרופ' קרלוס גורדון מהמחלקה הנוירולוגית בבית החולים מאיר בכפר סבא.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)