כאב קל באוזן בזמן צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

22/06/2015 | 13:58 | מאת: נורי

ד"ר שלום רב, הנני מתעתד להתחיל קורס צלילה כוכב 1+2, אך לפני הקורס אני מעוניין לבדוק האם קיימת בעיה בטרם אתחיל הקורס עצמו... לציין, כי הייתי בעבר בסוג של צלילת היכרות והרגשתי לחץ קל באחת מן האוזניים, כאב שחלף עם העליה מעל המים. - לא סובל/סבלתי בעבר מכאבי אוזניים או דרכי הנשימה. התקשרתי למרפאה ברמב"ם, אך נאמר שאינך עוד מתעסק בבדיקות לצוללנים. יש המלצה לרופאים נוספים בתחום בעיר חיפה? אשמח לתשובות, נורי.

שלום לך נורי, לא ניראה לי כי יש מקום לדאגה עם לא סבלת בעבר מבעיות אוזניים עד אירוע ה"לחץ הקל" בצלילת ההיכרות. במידה ויש איזה שהוא חשש, תיבדק אצל רופא מומחה לאף אוזן גרון ותבקש הערכה תפקודית לאוורור אוזן תיכונה, בדיקה הנקראת טיפנומטריה. במידה והכל תקין, מדריך צלילה טוב יסביר לך שיטות ה"פימפום" ותעבור את הקורס בהצלחה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)