צלילה בהריון

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

21/05/2015 | 15:12 | מאת: עינת

שלום ד"ר מלמד, קראתי פה בפורום את תגובותך לגבי צלילת מכשירים בעת הריון. אני מבינה שההמלצה הגורפת היא להימנע, ושנובעת בעיקר מחוסר ידע וממחקרים קלינים מתאימים. אם אני לא טועה הנושא הועלה לאחרונה ב2013. אני רוצה לשאול אם יש חדש בנושא או המלצה גורפת חדשה. אני צוללת מנוסה ושקולה כבר 16 שנה, צוללת בקביעות כל חודש-חודש וחצי עם בעלי. אני בריאה בדרך כלל ועוסקת בספורט בדרך קבע. בשלבי הריון התחלתיים. רוצה להבין אם אפשר באמת להמשיך לצלול באופן אחראי, ללא חריגה מגבולות הצלילה הספורטיבית, באמת רק בעומקים רדודים של 12 מטר? או שעלי לבדוק את זה פרטנית? או בכלל להתאפק 9 חודשים...? פרט לכך, רציתי לשאול אם צלילה חופשית (במסגרת שנרקול), לא מאומצת, קצרה, פשוטה, עד לעומק מקסימלי של 5 מטר היא לא מזיקה בהריון? תודה רבה!

שלום לך עינת, אם אכן קראת את כל תשובותי לשאלה זהה זו שאני מקבל מדי פעם בנושא זה, הרי יודעת את תשובתי. אין כל חידוש בשנים האחרונות הגורם לשינוי בתשובה. לדעתי הפרטית, במידה ומקפידים על הכללים ומדובר בצלילת הנאה ספורטיבית ללא מאמץ ובמיוחד לעומק רדוד כפי שאת מתארת, אין כל בעיה ! כל טוב ושיהא במזל טוב.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)