בעיות השוואת לחצים בצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

06/05/2015 | 09:38 | מאת: אורי

ד"ר מלמד שלום, אני צולל כבר כשנתיים וההתחלה כמעט יש לי בעיות להשוואת לחצים באוזניים בזמן ירידה לעומק, ע"י פמפום. בזמן שאחרים יורדים בדוך לעומק אני צריך לעשות הפסקות רבות וארוכות לפמפום שלא תמיד מצליחות ולעיתים לאחר העלייה למים מופיעה נזלת דמית - להבנתי פגיעת בארוטראומה בסינוסים. אני מניח שתמליץ לפנות לרופא א.א.ג לבדיקת תעלת אוסטכיוס, שאלתי היא האם ניתן לבדוק אותה בבדיקה חיצונית או שנדרשת דימות כלשהי בלבד? האם סביר שהיא חסומה/צרה באופן כלשהו ומה הפרוצדורה לטיפול? תודה, אורי.

שלום לך אורי, אכן צדקת, חבלת לחץ בסינוסים נותנת סימנים כנזלת דמית. ממליץ לפנות לרופא א.א.ג המבין בצלילה, בדיקת תפקוד אוורור תעלת אוסטכיוס ניתן לעשות בבדיקה פשוטה הנקראת טימפנומטריה שכל רופא א.א.ג יכול לעשות במרפאתו. יתכן ויידרש גם צילום סינוסים על מנת לקבל אבחנה מלאה יותר לבעייתך. ולבסוף במידה והכל תקין יתכן ועליך לשפר טכניקת השוואת הלחצים - הפימפום.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)