בעיות בשמיעה לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

09/02/2015 | 11:21 | מאת: רון

דר שלום, בשבוע שעבר צללתי לעומק של כ30 מטר בעקבות המשך הקורס, בימים של הצלילה שמעתי מצויין, ואילו כאשר חזרתי הביתה לאחר סיום כל הצלילות יכולת השמיעה התחילה לרדת בצורה משמעותית. הוסיף ואומר כי בזמן הצלילות הרגשתי מעט בחילות, וכי הייתי מצונן מעט. כאשר הלכתי לרופאת משפחה היא הסבירה לי שעור התוף חווה טראומה ולכן זהו המצב. האם להסתפק בהסבר הזה? לא חל שיפור מאז הירידה בשמיעה.

שלום לך רון, אי שיוויון לחצים משני צדי עור התוף בעת העמקה בצלילה כתוצאה מבעיית איוורור האוזן התיכונה עלול לגרום הצטברות נוזלים באוזן התיכונה וכתוצאה מכך הפרעה בשמיעה. בדרך כלל טיפות אף לאחר היציאה מהצלילה עשויים ליבש ריריות האף ולפתוח מעברי איוורור האוזן התיכונה. במידה ועדין הבעיה קיימת גם אחרי טיפול עם טיפות האף, פנה לרופא אף אוזן גרון לבדיקה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)