טיסה עם רעשי פיצפוצים באוזניים

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

21/11/2014 | 09:43 | מאת: אלון

שלום, עשיתי קורס צלילה לפני כחודש ומאז יש לי רעש של פיצפוצים באוזניים בכל פעם שאני בולע רוק. הדבר מציק אבל לא כואב. יש לי תור לרופא אף אוזן גרון. אבל התור הוא לעוד כחודש. אני אמור לטוס בימים הקרובים לאירופה, השאלה אם יכולה להיות בעיה כלשהי במהלך הטיסה? תודה, אלון

שלום לך אלון, גודש בתעלות הניקוז של האוזן התיכונה בשתי האוזניים (התעלה על שם אוסטכיוס) עלול לגרום לתופעה שאתה מתאר. טיפות אף מסוג נפזולין או אוטריווין עשוי לפתור את הבעייה. קח איתך לטיסה טיפות אף והשתמש בהן בעיקר כחצי שעה לפני הנחיתה.

23/11/2014 | 21:33 | מאת: אלון

תודה! האם טיפות מסוג קסילוויט הם גם בסדר לצורך זה?

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)