ועוד חידוד

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

16/11/2014 | 09:00 | מאת: נעמה

קראתי שבאר"הב אנשים מתקינים תא לחץ ביתי. במב מדובר והאם זה אפשרי בארץ?

אכן באר'הב ניתן לרכוש תאים קטנים מתקפלים הפועלים בלחץ נמוך מאוד ,1.3 אטמוספרות מוחלטות בהם ניתן לנשום אחוז חמצן הגבוה במקצת מאחוזו באוויר. תאים אלה אינם מתאימים לטיפול באידיקציות הרחבות לטיפול בתא לחץ אך יש עדויות ועדין מספר קטן מאוד של מחקרים נאותים המצביעים על יעילות שיטת טיפול זו לאחוז מסויים מהילדים הלוקים בתסמונת האוטיזם. לא ידוע לי בנתיים על סוג זה של תאים הפועלים בארץ.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)