כאב באוזן שמאל לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

05/11/2014 | 00:06 | מאת: שחר

היי דר אני בקורס צלילה היום צללנו לעומק 10 מטר לא נתקלתי בבעיית פמפום מיוחדת כשלא עבד עשיתי שוב והיה בסדר, כעת לאחר מס שעות יש כאב קל באוזן שמאל ואי נוחות באוזן ימין, אני מאוד קשובה לגופי וניכר קשר מהגרון, צפיתי לחצים בסינוסים ..כי היה לי היסטוריה של דלקות אבל זה נגמר עקב שהיה באיזורים חמים בארץ. הקורס כמובן באילת אז לא אמורה להיות בעיה, אני נוהגת לנקות עם מקל אוזניים באופן קבוע, מה לשנות? להמשיך לצלול? אנחנו עוד נעמיק. ..

שלום לך, שימי טיפות אף שייבשו את הריריות ויקלו על איורור האוזן התיכונה ואיזון הלחצים. במידה ועדיין יש כאב וקושי בשיוויון הלחצים בין האוזן החיצונית וחלל הפה והאף - אל תצללי! כללית איני ממליץ לנקות אוזן חיצונית עם מקל אוזניים, מעורבות שכזו עלולה לפגוע בתעלת האוזן ובעור התוף, האוזן עושה זאת באופן טבעי ובדרך כלל מוצלחת.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)