מעוניין לחזור לצלול חופשי לאחר פגיעה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

02/11/2014 | 12:24 | מאת: מורפיוס

שלום רב, אני בן 40 בעל כושר יחסית גבוה עוסק בספורט גלישה בים לאחרונה אני שוקל לחזור לצלול צלילה חופשית בלבד ונתבקשתי ע"י המדריכים בתחום לבדוק אם אני כשיר. נפגעתי בגזע המוח ע"י וירוס A.D.A.M בשנת 2007 כאשר אחת מהצלקות זה בקע סערפתי באורך 4 ס"מ אשר בזמנו היה גורם לי לשיהוקים במשך 12 שעות ביום ולפעמים יותר. היום איני סובל מהשיהוקים או מאיזה שהוא כאב בסרעפת או צרבות והייתי מעוניין לדעת עד איזה עומק מומלץ לי לרדת והאם יכול להיווצר נזק לסרעפת בעקבות צלילות חופשיות? תודה והמשך שבוע טוב, מורפיוס (שם בדוי)

שלום לך, כללית, בקע בסרעפת עלול להיות מסוכן בצלילה, עלול לחשוף לבעיית חבלת לחץ גם בצלילה חופשית במידה והבקע גדול וחלק עליון של הקיבה עלול לבקוע בעדו. יש לבדוק בדקדקנות גודל הקרע ומיקומו. לרענון הזיכרון, חבלות לחץ דווקה מסוכנות בעומקים רדודים עקב יחסי הנפח והלחץ הגדולים יותר. בצלילה חופשית יש לזכור גם את תפקודה של הסרעפת שכמובן בקע עלול להוות בעייה. בקצרה עליך להיבדק אצל רופא מומחה, רצוי כירורג חזה המתמצא גם בצלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)