טיסה וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

12/10/2014 | 12:39 | מאת: שירה

מתכננים לטוס לאילת ואז צלילה עם דולפינים של ילדתי בת ה 10 וכעבור כמה שעות טיסה חזרה לתל אביב. 6 מטרים 25 דרות. האם אפשרי או שצריך לחכות 12 שעות?

שלום לך שירה, כללית, רפואה ובה גם רפואת הצלילה אינה מדע מדויק ! כל מקרה לגופו תרתי משמע ובמיוחד שמדובר בילדים. הכלל הגורף אומר שאחרי כל צלילה שאינה מחייבת הפסקות דקומפרסייה אין לטוס לפחות 12 שעות. (יש הטוענים אפילו 24 שעות). צלילה ל 6 מטר הינה צלילה רדודה מאוד ו 25 דקות בעומק זה אכן אין בהן העמסת חנקן משמעותית, להערכתי אחרי למעלה מ שעתים שלוש אין בעייה בתנאי שאכן העומק לא יעלה על 6 מטר והזמן תחתית לא יעלה על 25 דקות.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)