צלילה עם אסתמה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

16/09/2014 | 17:38 | מאת: יוסף

שלום, יש לי אסתמה ואני לוקח טיפול קבוע במשאפים (פליקסוטייד דיסקוס). רציתי לשאול האם יש לי בעיה לצלול? מהם הסיכונים? תודה רבה

שלום לך יוסף, מצטער לעכזבך, צלילה ואסטמה ובמיוחד אסטמה פעילה, לא הולכים יחדיו. נשימת אוויר דחוס בלחץ הסביבה המימית עלול לגרום לקרעים בריאות בעת שינוי לחצי הסביבה בעת עליה מצלילה זאת עכב חסימות כרוניות בדרכי הנשימה הקטנים. אירוע שכזה עלול אף להוות סכנת חיים עכב אפשרות כניסת בועיות אוויר לכלי הדם וזרימתם למוח. עצתי לך, בחר בספורט ימי אחר ולא תת מימי. שנה טובה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)