שאלה בקשר לדקומפרסיה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

27/08/2014 | 15:04 | מאת: צולל

כבר שאלתי ומשום מה השאלה לא נענתה אז הנה אני שואל שוב אני רוצה לשאול שאלה דיי כללית... לא צללתי תקופה ארוכה והיום עברתי רענון ואז העברתי עוד 2 צלילות עם בן זוג (יציין באופן כללי כי כבר ראיתי תשובות באתר שרוב פרופילי הצלילה מצריכים בדיקה ואני יגש לזאת מחר ככל הנראה) צלילת עומק של 25 מטר ועוד צלילה רדודה יותר של 18 מטר - יש לציין שבצלילת עומק היה שימוש בנייטרוקס 32% ובוצעה חניית בטיחות בצלילה השנייה אוויר וחניית בטיחות שעולה על 10 דק לאחר כמה שעות מתום הצלילה התחלתי להרגיש כאב (ממש לא רציני אומנם) במרפק שמאל שלאחר כמה דק נעלם ועבר לעצמות הלחיים ועבר והחל בכתף וככה במשך שעתיים לערך נדד הכאב ממקום למקום (שוב אדגיש כי הכאב הוא איננו כאב חד בלתי נסבל או משהו בסגנון) השאלה שלי האם יכול להיות שזוהי סתם תגובה פסיכולוגית לסכנה שנשקפת מדקומפרסיה? כלומר שהמוח שלי מפחד מהמחלה ולכן אני חש לא בטוב? אציין כי לא חרגתי ממגבלות הטבלאות ומקבוצה של 6 אנשים אני היחיד עם סמנים אלו (שמשום מה אני חושב שהם פסיכולוגיים כי זה משהו שלא הפסיק להטריד אותי מאז הרענון הבוקר) בהמשך לכך מאז המקרה הכאבים הפסיקו בבוקר והגרד המשיך אך ללא פריחה או משהו בסגנון.. משיחה עם מוקד אחיות של כללית הומלץ על משהו להרגעה כי ככל הנראה זוהי תגובה פסיכוסומטית (יש לציין עוד כי מאז הצלילה עברו יותר מ4 ימים) ויש לי עוד שאלה האם יש דרך לבדוק את מצב הדקומפרסיה? (כמו למשל בדיקת דם או משהו בסגנון) או שהטיפול ניתן בהתאם לסימנים בלבד ובלי כל בדיקה מקדמת (אני מדבר על טייפ 1 שהסימנים הם יותר קלים ולא על טייפ 2 ששם אין זמן לבדיקות וכו)

שלום לצולל, ישנם כללים די מדויקים באופי ובפרטי לקיחת המידע מצולל ובדיקתו לאחר צלילה כאשר קיימת השאלה באם מדובר בבעיית דקומפרסייה. מהסיפור שלך כפי שהוא מובא כאן לא ניתן לעשות אבחנה מקצועית מהימנה באם מדובר בחשיפה לבעיית דקומפרסייה בצלילה ןאם לאו. באם רצונך בניתוח מקצועי את שאירע, צלצל למזכירתי - 048377851 או 048377812 קבע פגישה ובוא לתחקיר מדויק.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)