הרעלת חמצן והטיפול בה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/08/2014 | 10:54 | מאת: יניב

האם קיים טיפול להרעלת חמצן? במידה וכן כיצד מטפלים? נוסף על כך מהו הטיפול ברמת השטח לפני הגעה לבית החולים? תודה!

שלום לך יניב, כללית, הטיפול ב"הרעלת חמצן" תלוי כמובן בנסיבות כל מקרה לגופו, אם זה בצלילה יש לנקוט מיד בכל הצעדים הדרושים להוריד בצורה משמעותית את הלחץ החלקי של החמצן בנשימה, כלומר הפחתה עומק ושינוי תערובת אם ניתן. אם מדובר בפרכוסים, איבוד הכרה וחשש לטביעה כמובן להעלות את הנפגע לפני המים בנוהל חירום. טיפול בשטח בהתאם לסימנים הקלינים, כמובן אם מדובר באיבוד הכרה או חשש לשאיפת מים לדרכי נשימה, יש לטפל עם 100% חמצן עד הגעה לבית החולים כפי שמטפלים בחשש לטביעה ! ב "הרעלת חמצן" בתא לחץ, יש מיד לנתק החמצן ולתמוך בחולה לבל ינזק ולהוריד לחץ התא אך ורק לאחר גמר ההתקף שהוא לרוב קצר. מן הראוי לקרוא וללמוד היטב במאגרי המידע באינטרנט על "הרעלת חמצן" במיוחד צוללי ניטרוקס או תערובות אחרות יש להקפיד ולשמור על הכללים על מנת למנוע תופעה מסוכנת זו בצלילה.

27/08/2014 | 11:05 | מאת: יניב

ראשית אני מודה על תשובתך. שנית,אחדד את השאלה: מהו הטיפול בנפגע לאחר שהגיע ליבשה בהכרה ומגלה סימנים של הרעלת חמצן. האם גם אז הטיפול הוא ב 100% חמצן ברמת השטח (לפני הגעה לבי"ח)? שאלה נוספת מהו הטיפול שניתן בבית החולים לנפגע הרעלת חמצן בהכרה? משום מה הנושא לא כ"כ מסוקר ומתועד באינטרנט ברמה הטיפולית. יש לציין שגם בקורס חובשים שבצעתי דיברנו רק על תסמינים ולא על דרכי טיפול כאשר הנפגע נמצא בהכרה. תודה!

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)