שאלה בקשר לדקומפרסיה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

23/08/2014 | 00:25 | מאת: צולל

אני רוצה לשאול שאלה דיי כללית... לא צללתי תקופה ארוכה והיום עברתי רענון ואז העברתי עוד 2 צלילות עם בן זוג (יציין באופן כללי כי כבר ראיתי תשובות באתר שרוב פרופילי הצלילה מצריכים בדיקה ואני יגש לזאת מחר ככל הנראה) צלילת עומק של 25 מטר ועוד צלילה רדודה יותר של 18 מטר - יש לציין שבצלילת עומק היה שימוש בנייטרוקס 32% ובוצעה חניית בטיחות בצלילה השנייה אוויר וחניית בטיחות שעולה על 10 דק לאחר כמה שעות מתום הצלילה התחלתי להרגיש כאב (ממש לא רציני אומנם) במרפק שמאל שלאחר כמה דק נעלם ועבר לעצמות הלחיים ועבר והחל בכתף וככה במשך שעתיים לערך נדד הכאב ממקום למקום (שוב אדגיש כי הכאב הוא איננו כאב חד בלתי נסבל או משהו בסגנון) השאלה שלי האם יכול להיות שזוהי סתם תגובה פסיכולוגית לסכנה שנשקפת מדקומפרסיה? כלומר שהמוח שלי מפחד מהמחלה ולכן אני חש לא בטוב? אציין כי לא חרגתי ממגבלות הטבלאות ומקבוצה של 6 אנשים אני היחיד עם סמנים אלו (שמשום מה אני חושב שהם פסיכולוגיים כי זה משהו שלא הפסיק להטריד אותי מאז הרענון הבוקר)

23/08/2014 | 00:31 | מאת: צולל

שיכולה לאשר או לשלול את העניין או שהדרך היחידה הינה טיפול ב100% חמצן ותא לחץ? (הכוונה אם יש בדיקת דם לדוגמא או משהו בסגנון שיכול לאשר או לשלול את המחלה)

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)