האם מדובר בשיכרון מעמקים?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

11/08/2014 | 17:21 | מאת: עופר

אני צולל 14 שנים בשנתיים האחרונות התחלתי לחוות דופק מהיר שגורם לי לתחושת לחץ בצלילות עמוקות (מתחיל ב25-30 מטר). בפעם הראשונה התופעה הופיעה בצלילת טרימיקס ל60 מטר בדרך למטה בעומק 35 מטר, עליתי כמה מטרים ולאחר מכן המשכתי את הצלילה בלי בעיה נוספת. מה דעתך האם מדובר בשכרון מעמקים (לפני 10 שנים הייתי מגיע ל35-40מ' בלי שום בעיה) שהתפתח עם הגיל (35) או אולי בחרדה ואיך כדאי לטפל במצב?

שלום לך עופר, לתופעת "שיכרון המעמקים" פנים רבות עם תסמינים שונים לעיתים אפילו אינדיווידואלים וצולל מנוסה המכיר הייטב עצמו ותחושותיו בהעמקה יודע שהתופעה מתחילה ועליו לעצור ואף לעלות עד שהתופעה חולפת. דופק מהיר מעיד לעיתים על התרגשות ואף מעט חרדה לעצם הכרתך שהתופעה מתחילה. להנות מצלילה אין צורך לכבוש עומקים, הקפד על כללים והפחת עומק בעיקר שהתופעה מתחילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)