שקיעת עור התוף

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

27/07/2014 | 23:37 | מאת: חן

דר מלמד שלום, קיבלתי לפני מספר ימים אבחנה כי יש לי שקיעה בעור התוף באוזן ימין. בעקבות זאת הוא המליץ לי להימנע מצלילה. האבחנה הגיעה אלי בהפתעה היות שהגעתי לרופא אאג בגלל ליחה בגרון ולא כאבי אוזניים. אני צוללת כבר מספר שנים כאשר בשנה האחרונה יצא לי לצלול במספר אתרים שונים ואני רשומה לספארי צלילה בעוד חודשיים וחצי. פעמיים חוויתי לחץ באוזניים שנרגע מהר מאד ולא חשתי עד היום בצלילה כאבי אוזניים שהטרידו אותי. נטיית הלב שלי היא להתייעץ עם רופא צלילה, להתאמן שוב בפמפום ולנהוג בזהירות יתרה בירידה למים. השאלה שלי אליך היא האם כל רופא יגיד לי להימנע מעתה ועד עולם מצלילה ושכל המאמצים שלי מיותרים

שלום לך חן, המושג "שקיעה בעור התוף", קשור כניראה לאזור רגיש יותר לקרע בעור התוף באם יש בעיה של אי שיוויון לחצים, מצב די שכיח בצלילה במיוחד לצולל לא מנוסה. איני מומחה ב א.א.ג אך ניראה לי כי כל מקרה יש לדון לגופו ובמידה ומדובר בצולל מנוסה שיודע היטב את פעולת הפימפום הרי שסכנת הקרע קטנה. בכל מקרה מייעץ לך לפנות לרופא א.א.ג מומחה שהוא גם רופא צלילה. במחלקת א.א.ג בבית החולים כרמל שבחיפה בניהולה של פרופ' אילנה דואק יש כמה רופאים כאלה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)