צלילה ו ADD\ADHD - מותר או אסור ?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

15/07/2014 | 22:52 | מאת: RE

חלוקות הדעות בקרב הרופאים לגבי אישור כשירות לצלילה בקרב מאובחני ומטופלי ADD\ADHD (הפרעת קשב וריכוז). מהי העמדה המקובלת כיום בישראל (אם קיימת כזו) והאם קיימים קריטריונים ברורים לפסילה או אישור מועמדים לצלילה??? מדובר באוכלוסית מטופלים צעירה ההולכת וגדלה. תודה מראש על התשובה.

שלום לך RE, כידןע לך תסמונות ה - ADD\ADHD הנן למעשה "חבילה" גדולה של תסמונות שמקורן באתיולוגיות שונות. לדעתי, בנושאי שאלת הכשירות לקורס צלילה, כל מקרה צריך להיבחן לגופו, תרתי משמע, לא רק על ידי רופא ואיש מקצוע בנושאים אלה, אלא גם על ידי מדריך צלילה מנוסה. איני יודע אם יש עמדה מקובלת בנושא זה בארץ, שאלה זו יש להפנות לרשות הצלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)