בעיה באיזון לחץ באוזן אחת

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

07/07/2014 | 11:44 | מאת: אהוד

היי, אני מתקשה לאזן לחצים (לפמפם)באחת האזניים. הבעיה קיימת מאז הצלילה הראשונה שלי וגם בטיסות - לפעמים אני מצליח לאזן (בקושי רב), ולפעמים לא. כאשר אני מצליח זה כרוך בנסיונות תכופים, ובזמן האיזון אני שומע צפצוף באוזן - התחושה הכללית היא שמעבר האוויר קשה משמעותית באוזן הזו. שאלתי היא אם יש מה לעשות עם זה - התערבות כירורגית קלה או פתרון אחר - אני טס לא מעט וההשפעה על איכות החיים שלי קיימת (גם אם לא משמעותית מאוד), והייתי שמח לחזור לצלול - אני חושש לנסות מאז הפעם האחרונה בה נאלצתי להפסיק צלילה.

שלום לך אהוד, פנה לרופא א.א.ג לבדיקה כללית ובמיוחד לבדיקת איוורור האוזן התיכונה, (טימפנומטריה) ואחרות לפי הצורך. רצוי רופא א.א.ג המבין בצלילה. יש פתרונות ובמידת הצורך אף פתרונות כירורגים אך קודם כל מן הראוי להגיע לאבחנה נכונה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)