כאבי אזניים אחרי צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

19/06/2014 | 16:30 | מאת: ספיר

היי,אני נמצאת בפיליפינים עשיתי היום צלילה בעומק של 12 מטר וכבר 5 שעות אחרי יש אוזן שמאל שלי סתומה וכואבת ממש, ויוצא ממנה נוזל מעט ורוד.. אין לי פה רופא קרוב מה לעשות?

שלום לך ספיר, שימוש בטיפות אף מסוג אוטרווין או נפזולין או כל סוג אחר המיבש את ריריות האף עשוי לפתוח את המעברים בין האוזן התיכונה וחלל הפה ולשחרר את יתר הלחץ באוזן התיכונה והנוזל הגורם כניראה לכאב. כמובן לא לחזור לצלול באם יש עדיין בעייה באיזון הלחצים.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)