טיסה לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

16/06/2014 | 20:24 | מאת: אמיר

שלום רב, כיודע לי יש המלצה לא לטוס 24 שעות אחרי צלילה. מישהו אמר לי שאין בעיה לטוס מאילת לתל אביב גם אם עברו רק 12 שעות אחרי צלילה. 1. האם ניתן לטוס (בלי קשר לעומק הצלילה) בין אילת לתל אביב גם לאחר 12 שעות מצלילה אחרונה ? 2. במידה והצלילה האחרונה לא עולה על עומק של 10 מטר האם ניתן לטוס אחרי 12 שעות או שבכל מקרה לא שווה לקחת סיכון ופשוט לא לצלול 24 שעות לפני טיסה. בכבוד רק אמיר

שלום לך אמיר, ההמלצה של 12 שעות איסור טיסה לאחר צלילה הייתה מותאמת כללית לפרופילי הצלילות שלא מחייבות דקומפרסיה (NDL) של הצי האמרקאי משנות ה- 70. מתקופה מאוחרת יותר מהוכחת קיומן של ה"בועיות השקטות" ההמלצה שונתה ל24 שעות ולא 12 לגבי כל הצלילות שאינן מחיבות הפסקות דקומפרסייה. זו הנחייה כללית מבלי התחשבות בעומק וז.ת.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)