כליאת אוויר - גדנ"ע צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

28/05/2014 | 10:57 | מאת: עומר

שלום, עברתי מיונים פסיכוטכנים לגדנע צלילה, השלב הבא היה בדיקות רפואיות במר"י בחיפה, שם התגלה כי יש לי כליאת אוויר.. נשלחתי לבדיקות נוספות בבית החולים סורוקה וגם שם מצאו כי יש לי כליאת אוויר אך לא ברמה משמעותית (חשוב לציין שמעולם לא היה לי שום סימן לאסטמה) השאלה היא אם קיים סיכון בכל זאת בזמן הצלילה.. ?

שלום לך עומר, כללית, פגימה אנטומית ככליאת אוויר עלולה לחשוף צולל, במיוחד צולל מתחיל, לחבלת לחץ ריאתית בעת שינויי לחץ סביבתית בצלילה. בקשר לתוצאות הבדיקות שלך, יש לעיתים שהבדיקות מחמירות ובבדיקות מדוקדקות יותר ניראה כי הפגימה אינה משמעותית ואפשר להכשיר רפואית את הנבדק לצלילה. ממליץ לך לפנות לאחד מהרופאים הפולמונולוגים בבית חולים כרמל, דר ייוחאי אדיר או דר אמיר אברמוביץ, שניהם מקצועניים בתחום רפואת הריאות וצלילה והם עשויים לעזור לך.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)