כאבי ראש ואוזן לאחר קורס

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

13/01/2014 | 07:49 | מאת: דני

שלום דוקטור, לא מזמן עשיתי קורס צלילה (הצלילה הכי עמוקה הייתה 30 מטרים). לאחר בדיקה אצל רופאת אאג התגלה דם כלוא באוזן. הרופאה רשמה פלקסינוז לשחרור גודש (דרך האף). בנוסף, כבר כיומיים מסוף הקורס יש לי כאבי ראש שמחליפים צדדים. יש סיבה לדאגה? כאבי הראש קשורים לאוזן? אציין שהיו לי בעיות עם המסכה ולחצתי אותה מאוד הדוק, מה שגרם לקצת כאבים במצח באיזור הסינוס עד כמה שאני יודע. תודה מראש.

שלום לך דני, במידה והכאבים ממשיכים, ממליץ לפנות לרופא א.א.ג ובמידת הצורך לבצע צילום סינוסים. בדרך כלל כאבים לאחר צלילה באזור המצח הינם תוצאה של חוסר איורור ואי שיוון לחצים בסינוס הפרונטאלי הנמצא בקדמת המצח. בדרך כלל טיפות אף לאחר הצלילה עשויות לשחרר את הגודש.

15/01/2014 | 18:58 | מאת: דני

שאלת המשך- האם יכול להיות שהבעיה שלי לאזן לחצים ספציפית באוזן שמאל נובעת מבעיה בתעלה האוסטכית (לא הייתי מצונן בצלילה)? האם תעלה אוסטכית סתומה זה משהו נפוץ?

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)