האם ייתכן שסימפטומים של DCS יופיעו רק לאחר יומיים?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

25/11/2013 | 09:33 | מאת: אלון

שלום ד"ר מלמד, אשמח לדעת האם נתקלת במצב בו סימני type 1 של מחלת דקומפרסיה הופיעו רק יומיים לאחר סיום סדרת צלילות? כמו כן, האם הספרות מתייחסת לכך באופן שונה מכפי שהיא מתייחסת למקרים היותר "סטנדרטיים"? תודה מראש. אלון

שלום לך אלון, כללית, כן, נתקלתי. לשאלתך מתבקשת תשובה נרחבת שאין באפשרותי לתת טכנית במסגרת הפורום. סמפטומים של מחלת הדקומפרסייה ובמיוחד 1 TYPE הינם מורכבים ולעיתים ביזארים. אבחנה נעשת תמיד הסימפטומים יחד עם פרופילי הצלילות האחרונות וגורמים מסייעים וכמובן מחייבת תחקור מקצועי ומדוקדק במיוחד במקרים גבוליים. יש ספרות עניפה בנושא הכללי, בהקשר למקרים הגבוליים יש גישות שונות בעיקר בהייבט הטיפולי.

26/11/2013 | 14:29 | מאת: אלון

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)