נזלת יבשה וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

29/10/2013 | 09:56 | מאת: משה

שלום ד"ר יהודה, התחלתי לצלול לאחרונה (2 כוכבים) לעומק של עד 30 מטר לפני שהתחלתי לצול יש לי כל הזמן סוג של נזלת יבשה (לא נוזלית כמו בצינון או אלגריה) אין לי אלרגיה לכלום (מה שאני יודע) ותמיד יש לי את הנוזלת היבשה באף... האם יש טיפול לזה? הייתי פעם אצל הרופא בקופה, הביא לי כדורים שלא ממש עזרו לי. ושאני צולל מעבר ל10 מטר עומק אז הנזלת הזאת הופכת למיימית ואחרי הצלילה אני מקנח את האף עם זה... אשמח להכוונה, תודה

שלום לך משה, איני בטוח שאני מבין את הגדרך כ"נזלת יבשה". איני רואה בעייה במידה ותופעה זו אינה מפריעה לך בהשואת הלחצים. בכל מקרה במידה ויש הפרעה בהשוואת לחצים, והתופעה היא כרונית, כדאי להבדק אצל רופא א.א.ג. מומחה המבין בצלילה. במידה ואתה יוצא מצלילה עם תחושה לא נוחה באוזניים או בסינוסים כתוצאה מאי שיוויון הלחצים, השתמש לטיפול בטיפות אף אך לא בתדירות רבה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)