בעיית פמפום + דם מהאף בזמן צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

27/10/2013 | 12:48 | מאת: david

שלום, אני צולל כבר שנתיים בתדירות יחסית גבוה (בממוצע סופ"ש שלם פעם בחודשיים) מהיום הראשון של צלילת המיכלים ועד היום שאני צולל טכני לעומק של 45 מטר יש לי 2 בעיות. 1-שיטת הפמפום דרך האף לא עובדת ולא משווה לחצים, הדבר היחידי שעוזר לי הוא יצירת רוק ולבלוע אותו. הבעיה בתהליך זה הוא פרק הזמן הארוך משמעותית מאנשים שמפמפמים עם האף. השלב הקריטי הוא בין 5 ל20-25 מטר אחרי 20-25 מטר עד 45 אין שום בעיה. 2- אחרי צלילה לעומק, במיוחד הצלילה הראשונה תמיד יש לי קצת דם מהאף (לא ברמה של דם נוזל) אבל שאני מקנח את האף יש דם. האם יש טיפול למצב הנ"ל? והאם יש צורך להיבדק? תודה על התשובה!

שלום לך דויד, תשובה ספציפית קשה לתת לך מבלי לבדוק, יתכן ויש קושי באיורור האוזן התיכונה כתוצאה מהיצרות הצינורית המחברת בין חלל הפה והאף לבין האוזן התיכונה, (הצינורית על שם אוסטכיוס). רופא א.א.ג יכול לבדוק זאת בבדיקה הנקראת טימפנומטריה. דם בקינוח אף לאחר צלילה בדרך כלל מקורו מאחד הסינוסים שאינו מאוורר מספיק לשם השוואת הלחצים. דימום קל כזה אינו משמעותי בדרך כלל. עושה רושם שהבעיה מתרידה אותך, סיבה מספקת להבדק אצל רופא א.א.ג המבין בצלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)