אוזן סתומה לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

20/10/2013 | 10:45 | מאת: צולל חדש

שלום ד"ר מלמד, לאחר ביצוע שתי צלילות במים רדודים עד 3-4 מטר במסגרת קורס צלילה אני מרגיש כבר יומיים שהאוזניים סתומות (אוזן אחת יותר מהשניה). הייתי אצל רופא אאג שאמר שאין מה לעשות שיעבור לבד עם הזמן. האם ניתן לחזור לצלול מייד לאחר שתופעת האי נוחות חולפת? תודה

שלום לצולל החדש, הפרעה באיזון הלחצים בין חלל הפה והאוזן התיכונה, זו הסיבה להרגשת האוזניים הסתומות לאחר צלילה. טיפות אף מיד לאחר היציאה מהמיים עשויות ליבש את ריריות האף ולאפשר את הניקוז והאוורור של האוזן התיכונה. ניתן לחזור לצלילה רק לאחר שהמצב חוזר לתיקונו, כלומר שיש איורור תקין של האוזן התיכונה. מייעץ לך לפנות למדריך הצלילה ולוודא שאתה מבצע פימפום נכון להשוואת הלחצים.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)