קורס צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

09/10/2013 | 12:40 | מאת: הצוללת

היי ד"ר יהודה מלמד. אני בת 21 , מאוד מאוד רוצה לעשות קורס צלילה. אני סובלת מאסטמה שכיום איננה פעילה (כבר מספר שנים שלא היה לי התקף). מבצעת פעילות גופנית באופן קבוע. ביצעתי היום בדיקת תפקודי ריאות במאמץ (במחינה טכנית היה ליקשה בבצוע הבדיקה אך אינני בטוחה אם זה קשור לתוצאותיה) והבדיקה יצאה לא תקינה. בהתייעצות עם רופא צלילה נאמר לי כי כל מי שסובל מאסטמה- בין אם היא סמויה או אינה פעילה אינו רשאי לבצע קורס צלילה כיוון שיש בכך סיכון. נאמר לי כי השימוש באוויר דחוס והפיסיקה מתחת למים היא שונה ומהווה סיכון. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. האם אתה חושב שיש אפשרות שאני כן אוכל לבצע את הקורס? או שמראש אדם החולה בסאטמה ללא קשר לחומרתה אינו יכול לבצע כלל וכלל את הקורס?

שלום לך, כללית, לצערי במקרה זה צודק הרופא שאמר לך כי לא כדאי לחולי אסטמה, ואפילו לא פעילה, לקחת הסיכון ולעבור קורס צלילה. שינוי הלחצים בצלילה והשפעתם על נפחי הריאה במקרה זה, עלולים להביא לחבלת לחץ ריאתית עם סיבוך קשה של תסחיפי אוויר בזרם הדם העלולים להגיע למוח. בדיקה מיוחדת של תפקודי נשימה עשוייה לתת הערכה למידת הפתולוגיה ובמידה ולא עברת בדיקה זו, עצתי לך לוותר על קורס צלילה ולהתמקד בספורט על מימי כל שהוא אם אוהבת ים את. למידע נוסף את מוזמנת להתקשר אלינו - 048377851 .

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)