פמפום וכאבי אזניים לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

03/10/2013 | 08:57 | מאת: ערן

שלום. באופן קבוע כשאני מפמפם בזמן צלילה ואפילו בירידות לים המלח משתחרר הלחץ רק בצד אחד. בצד השני נוצר כאב קל שחולף אחרי כמה דקות. נבדקתי אצל רופא אאג (לא רופא צלילה) ללא ממצא כלשהו. 1. יש פתרון??

שלום לך ערן, הפרעה באיזון הלחצים באוזן נובעת מתפקוד לא תקין של המעבר בין חלל הפה והאוזן התיכונה (הצינורית על שם אוסטכיוס). בבדיקה טובה של א.א.ג מומחה ניתן לגלות זאת - בדיקת טימפנומטריה. ההפרעה קשה וכרונית ניתן לתקן כירורגית, על הפרעה קלה ניתן להתגבר על ידי טכניקת פימפום טובה ולעת צורך דחוף, על ידי טיפות אף. כדאי שתפנה ל א.א.ג שהוא גם רופא צלילה.

06/10/2013 | 18:41 | מאת: ערן

תודה על תשובתך. בתשובותיך לשאלות אחרות בפורום המלצת על שימוש בטיפות אף ע"מ לפתוח אוזניים שנסתמו לאחר צלילה. אני רוצה לוודא שהבנתי נכון - לטפטף טיפות אף לתוך האוזן?

טיפות אף מטפטפים לאף ןלא לאוזן !, זאת על מנת ליבש ריריות האף ולפתוח המעבר בין חלל הפה לאוזן התיכונה ובכך לאפשר איורור תקין של האוזן התיכונה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)