דלקת אוזניים אחרי צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/09/2013 | 00:36 | מאת: אורלי

היי, אני מטיילת בקוסטה ריקה והיום צללתי שתי צלילות רדודות. כשעה אחרי הצלילה החל כאב מטורף באוזן שמאל. אני בקושי שומעת באוזן, מרגישה אותה כשאני בולעת. אין פה בית מרקחת ולקחתי אנטיביוטיקה מסוג זינת שיש לי מהבית והרופא אמר לי לקחת אותה במקרה של בעיה מהסרעפת ומעלה. מותר לי לערבב גם אדוויל? הכאב משגע אותי.... תודה!!

שלום לך אורלי, הכאב שאת מתארת הוא כנראה תוצאה מכליאת אוויר באוזן התיכונה עקב אוורור לא מספיק, שימי טיפות אף! כמו נאפזולין או אוטריבין, הטיפות ייבשו את ריריות האף ויאפשרו פתיחת המעברים וניקוז הנוזל שהצטבר בוודאי כבר באוזן התיכונה. במידה והכאב ממשיך ויש ירידה בשמיעה, מן הראוי שרופא יבדוק אותך עם אוטוסקופ ויסתכל על מצב עור התוף. האנטיביוטיקה תועיל במידה ויש לך זיהום בדרכי הנשימה אך איני סבור שזאת הבעייה. את יכולה לקחת אדוויל נגד הכאבים. חשוב חשוב שתשימי את טיפות האף בהקדם.

27/09/2013 | 03:07 | מאת: אורלי

היום כבר י שיפור משמעותי עם קצת צפצופים באוזן. מקווה שזה יחלוף במהירות... תודה רבה על התגובה:-) אורלי

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)