בקשר ללקיחת לוסטרל וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

17/09/2013 | 14:01 | מאת: אסף

ד"ר מלמד שלום, אני מדריך צלילה (אזרחי וצבאי) וכיום אני לוקח לוסטרל ולכן הקפאתי את עבודתי, השאלה שלי היא האם מותר לי לצלול הן עומק והן רדודות ארוכות בזמן לקיחת התרופה? תודה מראש - אסף

שלום לך אסף, כללית, בדרך כלל הבעייה בצלילה ובמיוחד שמדובר במדריך צלילה, היא לא התרופה כל כך אלא הגורם שבגינו לוקחים את התרופה. ללוסטרל יש כמה תופעות לוואי שהשפעתן מאוד אישיות, יש ואינן משפיעות כלל ויש שהן משמעותיות כמו נטיה לשינה וכ'. איני מספיק בקי בתרופה זו, לדעתי אתה צריך להתייעץ עם הרופא המטפל ובמידה ותרצה צלצל אלי ואוכל להרחיב בנושא הספציפי הקשור להדרכת צלילה. ממה שקראתי על התרופה, לדעתי, נהגת באחריות שהקפאת עבודתך כמדריך צלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)