עליה מהירה מעומק 22 מטר

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

25/08/2013 | 00:34 | מאת: ארי

שלום רב. היום בבוקר היה לי מיקרה של עליה מהירה מ 22 מטר, בעקבות תקלה במאזון ציפה של בת הזוג שלי. הצלילה אכלה בשעה 9 בבוקר. כל הצלילה נימשכה 9 דקות, אשר במהלך רוב הזמן הינו בעומק רדוד ביותר. במהלך 5 הדקות הראשונות היינו בעומק של פחות מ 6 מטר. ואז התחלנו להעמיק. 8 דקות מתחילת הצלילה היגענו ל 22 מטר. ואז המאזן של בת זוגתי התקלקל והתחיל להתנפח ללא סוף. אחזתי בה, וניסיתי למתן את העליה, אך בכל זאות עלינו די מהר. הגענו לפני הים בדקה 9. בבדיקת ההסטוריה במחשב צלילה אני רואה שנידלק חיווי slow וגם חיווי stop אך לא נידלק error ממוצע העומק עמד על 7 מטר, וכאמור זמן הכולל הוא 9 דקות. זוהיא צלילה ראשונה ביום, ולא המשכנו לצלול אחרי המקרה. שנינו הרגשנו מצוין , ומדריך שבדק את המחשב שלי אמר שאין סיבה לדעגה. בסביבות השעה 8 בערב, כיבלתי כאב ראש כל. מעבר לזה אין שום בעייה נוספת, או סימן שיצביעה על מחלת דקומפרסיה. העם יש סיבה לדעגה ? או שמה מדובר בכאב ראש רגיל ולא קשור. אני בן 52, בכושר גופני טוב מעוד, לא מעשן, לא שותה אלכוהול . תודה ארי

25/08/2013 | 06:04 | מאת: ארי

שש בבוקר, מרגיש מצויין. הכאב ראש עבר.

שלום לך ארי, אכן נחלצתם מאירוע זה בשלום ואין מה לדאוג, חבלת לחץ ריאתית עם תסחיפים הייתה עלולה לקרות אם לא הייתם פולטים מספיק אוויר בזמן העליה המהירה, אם היה קורה, התסמינים היו מופיעים בסמוך למועד היציאה מהצלילה. העומק וזמני התחתית שאתה מתאר, בדרך כלל לא מועדים לחשוף לבעיית דקו משמעותית. מן הראוי שתפרסמו את שקרה ומה גרם למאזן הציפה להתנפח, האם זאת תקלה כתוצאה מאחזקה לא נאותה או כשל טכני, מן הראוי לדווח על כך למועדון ואו לרשות הצלילה וליצרן על פי סוג התקלה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)