תסמונת APLA+אספירין+צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

25/08/2013 | 00:31 | מאת: דורון אנונימי

דר' מלמד שלום, אני סובל מתסמונת APLA (עם ערכי LA, anti beta-2 , cardiolipin גבוהים מאוד) מזה מספר שנים, ומטופל ב100 מ"ג אספירין ליום כטיפול מונע (לא מקבל קומדין). ללא שום ארועים תרומבוטיים מרגע האבחנה (מלבד כמובן ארוע שחשוד כתרומבוטי שקדם לאבחון הנוגדנים העצמיים). רציתי לבדוק האם יש איזושהי התווית נגד צלילה במקרה כזה (מדובר על רישיון של כוכב 1+2 שמקנה צלילה של עד 30 מטר , בליווי בן זוג. האם הטיפול באספירין (או לחילופין, תסמונת האפלא) מונעים ממני את האפשרות לעבור קורס צלילה ולצלול? מחכה בקוצר רוח לתשובתך. בתודה מראש, דורון

שלום לך דורון, כללית,הטיפול באספרין אינו מהווה בעייה כאשר מדובר בכשירות רפואית לצלילה, (ניתן במקרים מסוימים אף לומר, ההיפך הוא הנכון). התסמונת ממנה אתה סובל עלולה להוות בעייה כיון שמדובר בנטיה לארועים תרומבוטיים ומכאן יתר חשיפה לבעיית דקומפרסייה. לקראת הקורס ממליץ לך להבדק אצל רופא פנימאי המבין בצלילה ולאחר ועברת את הבדיקות, ממליץ על צלילות עד 20 מטר באוויר ולהוריד לפחות 5 דקות מזמן המותר ללא דקומפרסייה וכמובן להקפיד על קצב עליה לא יותר מ 10 מטר בדקה. לאחר שעברת את הקורס, עבור רק לצלילות ניטרוקס וגם בהן להוריד לפחות 5 דקות מזמן התחתית המותר ללא חניות.

25/08/2013 | 22:57 | מאת: דורון

שלום שוב דר' מלמד, אני מודה (ומעריך מאוד) לך על תגובתך המהירה והמפורטת. מכיוון שאני מאזור חיפה, רציתי לבדוק האם ניתן לקבוע תור אליך בדרך כלשהי ? האם אתה אכן מטפל במקרים כאלה ויכול לסייע ? באופן כללי, האם לאחר מפגש וקבלת "אישור" ממך , הצלילה אמורה להיות עדיין מסוכנת יותר עבורי מאשר עבור אנשים אחרים ללא בעיית קרישיות או שמא הסיכונים יהיו זהים לחלוטין לאדם מן השורה ? שאלה מעט טיפשית- במקרה כמו שלי, האם היית ממליץ באופן עקרוני להימנע מצלילה כי הסיכון "גדול מדי"? רב תודות שוב, דורון

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)