הצטברות נוזלים באזניים בזמן טיפול בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

07/08/2013 | 16:20 | מאת: שיר

ד"ר מלמד שלום רב, אני מטופלת בתא לחץ מזה כחודש באופן פרטי, כאשר לאחר צבירת נוזלים באוזניים הפסקתי טיפול לשבוע וחצי ורופא אף אוזן גרון המליץ טיפול באנטיהיסטמינים שאני ממשיכה לאורך הטיפול במינון גבוה, בכדורים ותרסיס. חזרתי לתא הלחץ ולאחר כשבוע שוב החלו להצטבר נוזלים באוזן שמאל, הבעייתית מבין השתיים, למרות שימוש ב earpopper בזמן עליית הלחץ. הטיפול חשוב מאד לבריאותי ולכן אני מבקשת המלצה על אמצעים נוספים למניעת הצטברות נוזלים. טיפות אף בנוסף על קלרינאז ופלקסונייז עזרו מעט - אבל לא מספיק. אשמח מאד לעצתך שיר

שלום לך שיר, ידועה תופעת בעיית ניקוז אוזן תיכונה לאחר נשימת חמצן ממושכת בתא לחץ. התופעה קשורה בעובדה שלאחר היציאה מתא הלחץ עדין נשאר חמצן באוזן התיכונה שנספג לאט ובמידה והניקוז בין האוזן התיכונה וחלל הפה סתום (התעלה על שם "אוסטכיוס"), נוצר תת לחץ באוזן התיכונה הגורם לצבירת נוזלים. על מנת למנוע את התופעה אפשר ללעוס גומי לעיסה לאחר היציאה מהתא, במידת הצורך להשתמש בטיפות אף או ג'ל לאף כמו נוטריווין ג'ל או טיפות.

09/08/2013 | 17:10 | מאת: שיר

אני משתמשת בטיפות אף לאחר הטיפול, אך באוזן שמאל, הבעייתית יותר, עדיין ניכר לחץ ומצטברים נוזלים. האם תרגול קבוע במכשיר איירפופר יכול להועיל בייבוש הנוזלים ופתיחת התעלה? שוב תודה רבה על המענה המהיר. שיר

איתך הסליחה, איני מכיר את המכשיר, כנראה שם מסחרי שלא ידוע לי. התקשרי ביום ראשון למשרדי - 048377851 או 048377812 ואשתדל לעזור.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)