טיסה אחרי צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

09/07/2013 | 13:24 | מאת: לורי סלם

שלום רב, מבקשת לדעת לגבי המקרה הנ"ל: אדם שטס 9 שעות אחרי צלילה של 9 מטר (כ-50 דקות), במהלך הטיסה הרגיש לא טוב, היה חיוור וחש נימול בגוף. עכשיו עברו כ-36 שעות ומרגיש טוב. האם יש עדיין סיבה לדאגה? כמה זמן אחרי הטיסה ואחרי שהרגיש רע זה כבר בטוח? תודה מראש, לורי

שלום לך לורי, כללית, על פי כללי הבטיחות ניתן לטוס 12 שעות לאחר צלילה ספורטיבית שלא מחייבת הפסקות דקו, ולפחות 24 שעות לאחר צלילה עם הפסקות דקו. כיום מקובל שכדאי לא לטוס 24 שעות לאחר צלילה. באשר למקרה הפרטני יתכן וההרגשה הייתה קשורה בצלילה למרות שהייתה זו צלילה יחסית רדודה אך לזמן די משמעותי. אם לאחר 36 שעות מרגיש בטוב ועד כה ממשיך להרגיש בטוב הרי אין סיבה לדאגה. להבא כדאי לנהוג על פי כללי הבטיחות.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)