גילוי PFO אחריי 15 שנות צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

08/07/2013 | 09:53 | מאת: סמי

שלום רב, אחרי מאות צלילות ב15 שנה התגלה PFO בבדיקה שגרתית. בדיקה יסודית יותר באקו דרך הפה הראה שיש דלף של 6 מ"מ. אני לא מעוניין בביצוע צינתור (לא יודע אם בכלל צינתור כזה ניתן במצבי במסגרת ביטןח הבריאות). האם יש מחקרים חדשים בתחום ? לא רוצה לתלות את הסנפירים :(

שלום לך סמי, אל תמהר לתלות את הסנפירים, כל שאוכל לומר ביריעה מצומצמת זו של הפורום שיותר מ 25 אחוז מהאוכלוסייה יש להם PFO שאינו משפיע על אורחות חייהם ואם הPFO היה מאוד משמעותי בחשיפה למחלת הדקומפרסייה הרי הרבה מאיתנו היו היום נכים. כללית כדאי בכל מקרה מעבר לגיל 40 ופחות לעבור לצלילות נטרוקס ולא אוויר דחוס, להוריד לפחות 5 דקות מהזמן ללא תחתית המותר ללא הפסקות דקו , לא לעבור את ה30 מטרים ולהקפיד מאוד על קצב עליה שלא יעלה על 10 מטר בדקה. ספציפית אליך כדאי להתיעץ עם קרדיולוג המבין בצלילה, צלצל אלי החל מיום ראשון הבא, לא הקרוב , ואוכל לפרט יותר - 048377851 או048377812

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)