בעיות בפמפום ( השוואת לחצים ) בעת צלילה .

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

04/06/2013 | 22:13 | מאת: עידן

ד"ר יהודה שלום, קוראים לי עידן אני בן 16 ואני בעל כוכב 2 מוסמך PADI (סה"כ 23 צלילות רשומות ) , אני סובל ממעין "אלרגיה" להכל אפשר להגיד כתוצאה מהאלרגיה זה גורם לי להיות מצונן רוב הזמן לא צינון מאוד משמועתי והוא גם לא מורגש רוב היום אבל בימים של אובך וחול באוויר זה יכול להיות מאוד מציק וטיפה מעצבן מאחר והצינון גובר . אני מניח שכתוצאה מכך אפקטיביות ה"פמפום "[השוואת לחצים מתחת למים] יורדת , הכוונה היא שקשה לי יותר לפמפם וזה לא נעשה בצורה חלקה אני מניח שזה כתוצאה מכך שהאף שלי סתום וגם הסינוסים לא נקיים וכתוצאה מכך ההשואה יכולה לקחת כמה דקות עד שההשוואת הלחצים מתבצעת והכאב עובר . ברוב הצלילות שלי אני נתקל לפחות פעם אחת במקרה כזה שאני מתקשה לפמפם וכתוצאה מכך אני מוריד את המסיכה ומבצע את הפמפום בלעדייה זה קל יותר ו99 % מן המקרים זה עוזר ומצליח כלומר עוד לא נתקלתי במקרה שאני צריך לצאת מהמים כתוצאה מכך שאני לא מצליח לפמפם . בצלילות האחרונות שלי ניסיתי להשתמש בספריי לאף (כזה שלוקחים כשמצוננים) ואני מרגיש שזה עזר טיפה והוא עובד אבל ההבדל הוא לא כזה משמעותי . בשישי הזה אני צריך ללכת לצלול באילת ולכן אני מאוד מקווה לתשובה / לפתרון לטיפ כלשהו מה לעשות ? האם הבעיה היא שחיכה או שזה רק אני ככה , יש בכלל פתרונות ומשהו שיכול להקל ? שמעתי שמיי מלח יכולים לעזור אבל אני לא ניסתי את זה עדיין . אני אשמח לעזרה , תודה רבה רבה !

שלום לך עידן, אכן אתה מתאר בעייה בעייתית וידועה אצל סובלי האלרגיות השונות. צלצל אלי 048377851 או 048377812 החל מיום ראשון, רצוי לאחר 13:00 ואנסה לעזור לך.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)