צלילה ופוריות

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

28/04/2013 | 18:17 | מאת: רון

שלום ד"ר מלמד, האם לצלילה יש השפעה כלשהיא על פוריות אצל גברים? האם חשיפה לחנקן ולחץ פוגעת ביכולת ייצור זרע ו/או פוגע במורפולוגיה. האם שימוש בניטרוקס עלול להוביל לירידה ברמות טסטסטורון? תודה

שלום לך רון, כל סוגי הצלילות המקובלות כיום, כולל טערובות ניטרוקס ואחרות, במידה ומתבצעות בהתאם לכללים ולשכל הישר, לעניות דעתי, אין בהן כדי לפגוע בבריאות הצוללים כולל השפעה כלשהיא על פוריות הגבר. יתר על כן, שימוש מושכל בניטרוקס לצלילה ספורטיבית בטוח בריאותית הרבה יותר מאשר צלילות באוויר דחוס.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)