צלילה ואסטמה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

04/04/2013 | 18:17 | מאת: משגב אלמקיאס

ד"ר שלום אני בחור בן 25 אסמטי אשר מאוד רוצה לצלול אבל הבנתי שהדבר מסוכן... אשמח אם תוכל להסביר לי מדוע הדבר מסוכן ולמה מסוכן לקבל התקף מתחת למים (מדוע אי אפשר לעלות בצורה רגועה ולקחת וונטולין ? ) והאם צלילה חופשית (ללא מיכלי גז ) הינה מסוכנת באותה מידה?

שלום לך משגב, צר לי מאוד לאכזבך, איני ממליץ לך לצלול, במצבך הסיכון גדול מאוד מכדי לקחתו. מעברי האוויר לבועיות הריאה אצל חולים אסמטים עלולים לגרום לכליאת אוויר ובעת שינויי הלחץ והנפח בעת עליה מצלילה מצב זה עלול להביא לחבלת לחץ ריאתית, קרע בבועיות הריאה ובמצב חמור לתסחיפי אוויר למוח!, לגבי צלילה חופשית הסיכון קטן יותר. במידה ואתה רוצה לעסוק בכך, אני ממליץ לעבור תפקודי ריאות מיוחדים אצל רופא ריאות שהוא גם רופא צלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)